Anni Elif – Edith

06.08.2021

klo 20:30

Anni Elif Egecioglu – laulu, syntetisaattori, sävellys
Sigurdur Rögnvaldsson – fender bass VI
Pauli Lyytinen – saksofoni, EWI, rumpukone
Tuomas A. Turunen – piano, syntetisaattori

”Jalkaisin sain kulkea läpi aurinkokunnan, ennen kuin löysin ensimmäisen langan punaiseen  pukuuni.” Näin kirjoittaa Edith Södergran runokokoelmassaan Ruusualttari vuodelta 1919. 

Anni Elif Egecioglu on laulaja ja säveltäjä, joka on vaikuttanut Suomen puolella yli kymmenen vuotta. Moneen taipuva ja useita sävyjä hallitseva Egecioglu on ehtinyt vaikuttaa jo useissa suomalaisissa sekä kansainvälisissä jazzin, klassisen ja popmusiikin rajapinnalla liikkuvissa  yhtyeissä. Hänen ensimmäinen sooloalbuminsa Anni Elif – Edith pohjautuu Edith Södergranin runoihin ja se oli ehdolla Vuoden Jazz Emma -palkinnon saajaksi 2018. 

Musiikki vie kuulijan intiimille matkalle, jossa hienot sävellykset kohtaavat futuristisen äänimaiseman ja improvisaation. Lyriikat pohjautuvat pääosin Suomen kansainvälisesti tunnetuimman ja suomenruotsalaisen modernismin tärkeimmän edustajan runoihin. Södergranin tuotannolle oli tyypillistä näynomaisuus ja aikakauden futuristiset ja symboliset virtaukset, jotka kietoutuvat Anni Elifin sävellyskielen kautta saumattomasti tähän päivään.  

Anni Elifin vokaalinen laaja-alaisuus ja ilmaisuvoima häikäisivät, kuin myös Pauli Lyytisen virtuoosiset soolot yhdistettynä tuottamiinsa muihin efekteihin.” 

Konsertissa esiintyy kaksi yhtyettä; samalla lipulla (22,5 €) myös Manuel Dunkel Standars Trio alkaen klo 19.