Viktoria Tolstoy

05.08.2023

klo 19:00

Alandica

La 38 € / 2 pv 65 €

Dynaaminen, maanläheinen ja kesytön Viktoria Tolstoy on ehkä loistavin skandinaavisista vokalisteista.

Kun Viktoria laulaa, hän ei tulkitse vain kappaletta. Hän luo uutta, muotoilee ja tekee musiikista omansa. Viktoria Tolstoyn perheessä on taiteellinen ”juoni” – hänen äitinsä isoisä oli merkittävä venäläinen kirjailija Leo Tolstoy.

Nuori Viktoria iski kuin pommi Tukholman jazzelämässä johtavien muusikoiden, kuten Svante Thuressonin ja Putte Wickmanin, kanssa. 20-vuotiaana, vuonna 1994, Viktoria teki ensimmäisen levynsä. Kaksi vuotta myöhemmin albumillaan För Älskad hänestä tuli yhdessä yössä Ruotsin suuri popsensaatio. Hän aloitti yhteistyön Esbjörn Svenssonin kanssa, joka tuotti ja kirjoitti musiikin White Russian -albumille. Se oli ensimmäinen skandinaavinen albumi, joka julkaistiin legendaarisella Blue Notella. Tuolloin Viktoria teki myös yhteistyötä Nils Landgrenin kanssa ja vuonna 2003 hän siirtyi Nilsin ja Esbjörnin vanavedessä yksinoikeudella ACT-levy-yhtiön artistiksi. Siitä lähtien Viktoria on vakiinnuttanut asemansa kansainvälisesti yhtenä tämän päivän jazzin johtavista äänistä.

Yhdessä aseenkantajansa, monipuolisen ja mestarillisen kitaristin Krister Jonssonin kanssa Viktoria tulee tarjoamaan huimaavan matkan vakavuuden ja hauskanpidon, itkun ja naurun välillä.

Lue lisää Viktorian kotisivuilta.

Lipun hintaan sisältyy molempien esiintyjien konsertti Alandicassa.

Kuva: Gregor Hohenberg