Bakom Åland Sea Jazz står den nybildade föreningen Åland Jazz rf.

18.3.2022

Festivalen sommaren 2021 arrangerades formellt av föreningen Jazz City Turku men inkommande sommar arrangeras festivalen av Åland Jazz rf.  Planerna är redan långt hunna och Lördags biljetter kan bokas nu lokalt på Åland via Tickster eller via Tiketti. Båda sätten är enkla. Fredags biljetter säljas senare på våren.

Sommaren 2021 hade vi en lyckad konsert i Sjökvarteret i en av hallarna, en av 2021 arrangörer Bosse Mellberg berättar. Före konserten fick vi höra att det var tur att det inte regnade varpå vi svarade att det är just på grund av regnrisken som vi vill hålla alla konserter inomhus, under tak. Då upplystes vi om att regn mot plåttaket betyder att ljudet i hallen blir rent av infernaliskt, något vi aldrig hade tänkt på. Men det regnade inte och konserten i Sjökvarteret blev en succé. I år vill vi varken ta regn- eller regnsmatterrisken varför fredagens konsert 2022 flyttas till Bio Savoy – härlig salong och bar mitt i stan.

Lördagens konsert hålls som tidigare i det stiliga Alandica Kultur och kongress. Där jazzade vi 2021 och där jazzar vi igen. Liksom jazzen har Alandica högt till tak och bredd mellan väggarna!

Liksom senaste sommar kommer vi igen att ha jamsessions i Hotell Arkipelag. Saneringen av hotellets utrymmen har fortskridit och nu kommer vi att vara i plan två med ingång från hotellets södra gavel genom Ginbaren. Jamsessioner ordnas såväl fredag som lördag kväll efter konserterna.

Eventuellt blir det ännu något mer men det får vi återkomma till.

Inom ramen för Archipelago Sea Jazz samarbetet är vi nu fyra registrerade föreningar som alla arrangerar sina festivaler, separat från varandra. Men de gemensamma nämnarna är många. Vi trivs vid vattnet och nås med båt, vi är mån om att utbudet håller en hög standard, vi vill värna för Östersjön via våra samarbetspartners. Vi betyder sommar!