Åland Sea Jazzin tuottaa uusi yhdistys, Åland Jazz rf.

18.3.2022

Vuoden 2021 festivaalin järjesti Jazz City Turku, mutta nyt ohjaksiin astuu uunituore Ahvenanmaalainen yhdistys, Åland Jazz rf. Suunnitelmat ovat jo pitkällä ja lauantain lippuja voi jo tilata Ticksterin tai Tiketin kautta. Perjantain liput tulevat myyntiin tuonnempana keväällä.

Yksi vuoden 2021 järjestäjistä, Bosse Mellberg, kuvailee kuinka kesällä 2021 Åland Sea Jazzilla oli onnistunut konsertti Maarianhaminan Merikorttelin venerakennushallissa. Ennen konserttia paikallinen veneveistäjä totesi, että ”onpa mahtavaa, ettei sada”, johon vastasimme, että saderiskin takia haluttiinkin järjestää konsertti sisätiloissa, katon alla. Saimme tietää, että sateella peltikaton melu on hallissa infernaalinen. Onneksi konsertti päästiin nauttimaan auringonpaisteessa ja Merikorttelikonsertista tuli menestys. Emme kuitenkaan halua ottaa ”saderäminäriskiä”, joten vuoden 2022 perjantain konsertti järjestetään Bio Savoyssa – tämä tarkoittaa käytännössä komeaa salonkia ja baaria keskellä kaupunkia. 

Lauantain konsertti järjestetään kulttuuri- ja kongressitalo Alandicassa. Siellä jazzailtiin viime vuonna ja niin tehdään taas. Kuten jazzissa, on Alandicassa katto korkealla ja seinät leveällä! 

Viimevuotiseen tapaan pidämme jamitilaisuudet hotelli Arkepelagenissa. Hotellin saneeraustyöt ovat edenneet ja tällä kertaa olemme rakennuksen toisessa kerroksessa. Sisäänpääsy on hotellin toisessa päädyssä, elieteläpäädyssä. Kulku tapahtuu Ginibaarin kautta. Jamit pidetään sekä perjantaina että lauantaina konserttien jälkeen.

Åland Sea Jazzin ohjelmistoon tulee vielä lisäyksiä, joihin palaamme myöhemmin.

Archipelago Sea Jazz -verkoston yhteistyön kautta meitä on nyt neljä yhdistystä järjestämässä tapahtumia omine festivaaleineen. Yhteisiä nimittäjiä on useita. Viihdymme veden äärellä, meidät tavoittaa vesitse, meille on tärkeää pitää ohjelmat laadullisesti korkealla tasolla ja yhteistyökumppaneiden kautta Itämeri on meille tärkeä.

Me olemme kesä!