Åland Sea Jazz programmet är nu klart och biljettförsäljningen pågår!

7.6.2024

Åland Sea Jazz, som hålls för fjärde gången, inbjuder dig att njuta av en högklassig och minnesvärd jazzhelg! Detta intima evenemang i Mariehamn avslutar sommaren Archipelago Sea Jazz -festivalsäsongen, och vi ser redan fram emot när jazzens toppartister intar Mariehamn den 9-10 augusti 2024 i samband med festivalen.

PROGRAM:

FREDAGEN 9.8.2024

19.00 Ulf Wakenius Solo (SE)
20.30 Timo Lassy Trio (FI)
@ Alandica, Strandgatan 33

21:30 Jam session @ Compagniet, Hotell Arkipelag, Strandgatan 35

LÖRDAGEN 10.8.2024

15.00 Hampus Adami Solo (SE) @ Sjöfararkapellet, Sjökvarteret, Österleden 110

19.00 Nina Mya: Jazz Meets Gospel (FI)
20.30 Whatclub (AX) feat. Antti Sarpila (FI) & Hampus Adami (SE)
@ Alandica, Strandgatan 33

21:30 Jam session @ Compagniet, Hotell Arkipelag, Strandgatan 35

ARTISTPRESENTATION:

På fredagen den 9.8. kl. 19 inleds festivalen av den svenska världskända jazzgitarristen Ulf Wakenius. Grammy-nominerade tar sin publik med på en rytmisk och melodisk resa med sitt virtuosa musiserande på kulturcentret Alandica.

Kl. 20.30 fortsätter kvällen med hyllade och känt för sin uttrycksfulla live-energi, Timo Lassy Trio, som leds av en av Finlands mest lysande jazzartister. Förutom Lassy strålar basisten Ville Herrala och trummisen Jaska Lukkarinen i konserten.

På lördagen den 10.8. kl. 15 har du en unik möjlighet att uppleva en framstående jazzstjärna, Hampus Adamis, soloframträdande i den unika spelplatsen Merikorttelin Merenkulkukappeli. Hampus Adami spelar både trombon och ventilmunstycke och trots sin unga ålder har han redan etablerat sig i den svenska jazzvärlden.

Kl. 19 på kulturcentret Alandica stiger Nina Mya Trio upp på scenen med programmet “Jazz Meets Gospel”. Nina Mya är en prisbelönt finsk jazzsångerska som smakfullt blandar jazz, soul och gospel i sin musik. Tillsammans med henne på scenen finns pianisten Henri Mäntylä och saxofonisten Joonatan Rautio, som genom improvisation ger gospelsångerna en jazzig touch.

Kl. 20:30 avslutar den ansedda åländska Whatclub med de gästande solisterna Antti Sarpila (FI) och Hampus Adami (SE) kvällen på Alandica. Whatclub var nominerad till Nordiska rådets musikpris 2023 och bandets inspirationskälla är jazzstilen skapad av Django Reinhardt i Paris mellan världskrigen. Antti Sarpila är en prisbelönt och internationellt erkänd klarinettmästare som är efterfrågad som solist på jazzscener runt om i världen. Hampus Adami är återigen en stigande stjärna på den svenska jazzscenen, och vi kommer att höra mycket mer om hans prestationer!

Båda kvällarna fortsätter jazzfesten efter konserterna med gratis jam sessions i Dyningen-balsalen på det intilliggande Hotel Arkipelag, där publiken kan njuta av den avslappnade stämningen och spontan musik från både festivalartister, gästartister och lokala musiker. Ingång via restaurang Compagniet.

BILJETTER:

Förköpsbiljetter till alla konserter säljs av Tiketti. Vid biljettköp från Tiketti är det möjligt att stödja John Nurmisens Stiftelses viktiga arbete i skyddet av Östersjön.