Åland Sea Jazzin ohjelma on nyt valmis ja lipunmyynti on käynnissä!

7.6.2024

Jo neljättä kertaa järjestettävä Åland Sea Jazz kutsuu sinut nauttimaan korkeatasoisesta ja unohtumattomasta jazz-viikonlopusta! Tämä intiimi tapahtuma Maarianhaminassa päättää kesän Archipelago Sea Jazz -festivaalisarjan, ja odotamme jo innolla, kun jazzin huippuartistit valtaavat Maarianhaminan 9.-10.8.2024 festivaalin myötä.

OHJELMA:
PERJANTAI 9.8.2024

19.00 Ulf Wakenius Solo (SE)
20.30 Timo Lassy Trio (FI)
@ Alandica, Strandgatan 33


21:30 Jam session
@ Compagniet, Hotell Arkipelag, Strandgatan 35

LAUANTAI 10.8.2024
15.00 Hampus Adami Solo (SE)
@ Sjöfararkapellet, Sjökvarteret, Österleden 110

19.00 Nina Mya: Jazz Meets Gospel (FI)
20.30 Whatclub (AX) feat. Antti Sarpila (FI) & Hampus Adami (SE)
@ Alandica, Strandgatan 33

21:30 Jam session
@ Compagniet, Hotell Arkipelag, Strandgatan 35

ARTISTIEN ESITTELY:

Perjantaina 9.8. klo 19 festivaalin käynnistää ruotsalainen maailmanluokan jazzkitaristi Ulf Wakenius. Grammy-ehdokas vie yleisönsä rytmiselle ja melodiselle matkalle virtuoosimaisella musisoinnillaan kulttuurikeskus Alandicassa.

Klo 20.30 iltaa jatkaa ylistetty ja ilmaisuvoimaisesta live-energiastaan tunnettu Timo Lassy Trio, jota vetää yksi Suomen valovoimaisimmista jazzartisteista. Lassyn lisäksi konsertissa loistaa basisti Ville Herrala ja rumpali Jaska Lukkarinen

Lauantaina 10.8. klo 15 on ainutlaatuinen tilaisuus kokea jazzin nousevan tähden, Hampus Adamin, sooloesitys uniikissa esiintymispaikassa Merikorttelin Merenkulkukappelissa. Hampus Adami soittaa sekä pasuunaa että venttiilibasuunia ja on nuoresta iästään huolimatta jo vakiinnuttanut asemansa Ruotsin jazz-skenessä.

Klo19 kulttuurikeskus Alandicassa lavalle nousee Nina Mya Trio ohjelmalla “Jazz Meets Gospel”. Nina Mya on palkittu suomalainen jazzlaulaja, joka yhdistelee musiikissaan sielukkaasti jazzia, soulia ja gospelia. Hänen mukaansa liittyvät pianistina Henri Mäntylä ja saksofonistina Joonatan Rautio, jotka tuovat gospeltulkintoihin jazzhenkeä improvisoinnin muodossa. 

Klo 20:30 illan Alandicassa päättää arvostettu ahvenanmaalainen Whatclub vierailevien solistien Antti Sarpilan (FI) ja Hampus Adamin(SE) kanssa. Whatclub oli vuonna 2023ehdolla Pohjoismaiden neuvoston musiikkipalkinnon saajaksi ja yhtyeen inspiraationlähteenä on Django Reinhardtin jazztyyli.

Antti Sarpila on palkittu ja kansainvälisesti tunnettu klarinettimestari, joka on kysytty solistivieras jazzympyröissä eri puolilla maailmaa. Hampus Adami on taas ruotsalaisen jazzmaailman nouseva tähti, jonka saavutuksista tullaan vielä kuulemaan!

Kumpanakin iltana konserttien jälkeen jazzjuhlat jatkuvat pääsymaksuttomilla jameilla viereisessä Hotelli Arkipelagin Dyningen-juhlasalissa, jossa yleisö voi nauttia rennosta tunnelmasta ja spontaanista musisoinnista niin festivaaliesiintyjien, -vierailijoiden kuin paikallisten muusikoiden toimesta. Sisäänkäynti ravintola Compagniet kautta.

LIPUT:

Ennakkoliput kaikkiin konsertteihin myy Tiketti. Lipun oston yhteydessä Tiketissä on mahdollista tukea John Nurmisen Säätiön meriympäristötyötä.