Åland Sea Jazz sätter sväng på augusti!

14.2.2022

Åland Sea Jazz av genuin skandinavisk kvalitet samlar för andra gången musikvännerna till Mariehamn i augusti. Evenemanget fullbordar den somriga festivalserien Archipelago Sea Jazz.

Lördagen den 6 augusti utlovas en kväll med stil på kulturhuset Alandica. Det svängiga programmet med två konserter inleds av Ålands egen mästerpianist Vladimir “Vova” Shafranov, och hans gäster, jazzprofessorn Jukkis Uotila och den svenska basisten Hans Backenroth. Kvällens andra artist hör till Finlands främsta sångare: scat-virtuosen Aili Ikonen, vars sexmannaensemble gör en hommage till en av jazzhistoriens största sångarstjärnor, Ella Fitzgerald.

Fredagens konserter arrangeras på anrika Bio Savoy i Mariehamn. Artistnamnen släpps senare i vår. Under festivalhelgen ordnas också jamsessioner med fritt inträde, där lokala musiker kommer åt att improvisera loss med festivalens artister.

Festivalserien Archipelago Sea Jazz främjar en smidig produktion av kulturtjänster på ett hållbart sätt med respekt för miljövärden. Vår samarbetspartner John Nurminens Stiftelse har som mål att rädda Östersjön och dess arv för framtida generationer. Du kan understödja stiftelsens arbete för havsmiljön genom en donation i samband med biljettköpet på Tiketti.