De första artisterna har släppts för Åland Sea Jazz i augusti!

25.11.2020

Den 6-7 augusti 2021 ordnas Åland Sea Jazz för första gången. Evenemanget går av stapeln i Mariehamns unika Sjökvarter och de första fastslagna artisterna för detta stämningsfulla evenemang är den förtjusande sångerskan Anni Elif samt den själfulla saxofonisten Manuel Dunkel.

Åland Sea Jazz är ett evenemang i den nya, internationellt attraktiva Archipelago Sea Jazz – serien vars premiär skjöts upp till sommaren 2021 på grund av koronapandemin. Konsertbiljetterna är nu äntligen till salu och festivalanordnarna går med förtroende mot nästa sommar, beredda på eventuella säkerhetsarrangemang.

Åland Sea Jazz är en festival av skandinavisk kvalitet som ordnas i den historiska miljön Mariehamns Sjökvarter vilken befrämjar träbåtskultur. Öppningsdagens konserter ordnas i utrymmena för Segeljakten Alanta var båten som bäst byggs med traditionell klinkteknik. Enligt tidtabell ska den sjösättas i juli i samband med Tall Ships Races, så när Åland Sea Jazz går av stapeln kan båten beundras i sin naturliga miljö.

Det idylliska jazz-evenemanget inleds fredagen den 6.8. av saxofonvirtuos Manuel Dunkel. Under konserten tas publiken till jazzens kärna genom fokus på fascinerande, mindre spelade låtar komponerade av bland annat John Coltrane och Thelonious Monk. Manuel Dunkels Standards Trio kompletteras av Antti Lötjönen som är känd som den finska jazzbasismens stöttepelare samt svängens mästare trummisen Jaska Lukkarinen.

Fredagskvällen fortsätter i världen av Edith Södergrans mest älskade dikter då den strålande kompositör-sångerskan Anni Elif med band intar scenen med deras Edith-repertoar. Anni, en mångsysslare på det internationella musikfältet, tar med lyssnarna på en intim resa där vackra kompositioner möter futuristiska ljudlandskap och överraskningsfylld improvisation.

Förhandsbiljetterna för fredagens konsert finns nu till salu på Tiketti. I samband med biljettköpet kan du understöda beskyddandet av Östersjön genom att donera valfri summa till John Nurmisen Säätiö, som aktivt arbetar för Östersjöns välmående.

Hela programmet för Åland Sea Jazz publiceras i början på nästa år.