Whatclub (AX) feat. Antti Sarpila (FI) & Hampus Adami (SE)

10.08.2024

klo 20:30

Alandica

1 kväll 37€ / 2 kvällar 66€

Whatclub är en ansedd åländsk ensemble som år 2023 nominerades till Nordiska rådets musikpris. Bandets inspirationskälla är den genre som skapades av Django Reinhardt i Paris mellan världskrigen, känd som ”gypsy swing” eller ”jazz manouche”. Whatclub grundades redan 2006 och har släppt fyra album.

På konserten uppträder Whatclubs gitarrister Richard Palmer och Jochum Juslin samt kontrabasisten Kjell Dahl. Dessutom kommer två gästartister att stå på scenen: den finska klarinettmästaren Antti Sarpila och den svenska stjärnskottet, trombonisten Hampus Adami.

Antti Sarpila är en prisbelönt och internationellt känd jazzmusiker som är en efterfrågad solist i jazzkretsar runt om i världen. Han har bland annat uppträtt med Bob Wilber på Carnegie Hall i New York och hans skicklighet har dokumenterats på cirka hundra olika album. Sarpila inspireras av en djup respekt för jazztraditioner och hans mål är att kombinera tidiga jazzstilar på sitt eget personliga sätt.

Hampus Adami spelar både trombon och ventilbasun och har, trots sin unga ålder, redan etablerat sig på den svenska jazzscenen. Bland de återkommande grupperna han spelar med finns bland andra Klas Lindquist Nonet, Stockholm Hot 7, Jon Henriksson Sextet och Glenn Miller Orchestra Scandinavia. I år tilldelades han JazzBrazz-stipendiet för sin stora musikalitet och högklassiga instrumentella kontroll.