Whatclub (AX)  feat. Antti Sarpila (FI) & Hampus Adami (SE)

10.08.2024

klo 20:30

Alandica

Yksi ilta 37€ / 2 iltaa 66€

Whatclub on arvostettu ahvenanmaalainen kokoonpano, joka oli vuonna 2023 ehdolla Pohjoismaiden neuvoston musiikkipalkinnon saajaksi. Yhtyeen inspiraation lähteenä on Pariisissa maailmansotien välisenä aikana Django Reinhardtin luoma genre, jota kutsutaan ”gypsy swingiksi” tai ”jazz manoucheksi”. Whatclub perustettiin jo vuonna 2006 ja se on julkaissut neljä albumia.

Konsertissa esiintyvät Whatclubin kitaristit Richard Palmer ja Jochum Juslin sekä kontrabasisti Kjell Dahl. Heidän lisäkseen lavalle nousevat kaksi vierailevaa solistia: suomalainen klarinettimestari Antti Sarpila ja ruotsalainen nouseva tähti, pasunisti Hampus Adami.

Antti Sarpila on palkittu ja kansainvälisesti tunnettu jazzmuusikko, joka on kysytty solistivieras jazzympyröissä eri puolilla maailmaa. Hän on esiintynyt muun muassa Bob Wilberin kanssa Carnegie Hallissa New Yorkissa ja hänen taitojaan on tallennettu noin sadalle eri albumille. Sarpilaa inspiroi syvä kunnioitus jazzin traditioita kohtaan ja hänen tavoitteenaan on yhdistää jazzin alkuvaiheiden tyylisuuntia omalla persoonallisella tavallaan.

Hampus Adami soittaa sekä pasuunaa että venttiilibasuunia ja on nuoresta iästään huolimatta jo vakiinnuttanut asemansa Ruotsin jazz-skenessä. Hän soittaa säännöllisesti useissa kokoonpanoissa, kuten Klas Lindquist Nonet, Stockholm Hot 7, Jon Henriksson Sextet ja Glenn Miller Orchestra Scandinavia. Tänä vuonna hänelle myönnettiin JazzBrazz-stipendi tunnustuksena musikaalisesta huippulahjakkuudesta ja korkeatasoisesta instrumentin hallinnasta.