Vuoden festivaali avataan näyttävästi! 

7.7.2024

Suurella ilolla ja ylpeydellä toivotan teidät tervetulleiksi tämän vuoden Åland Sea Jazz -festivaaliin, joka järjestetään 9.-10. elokuuta. Vuoden festivaali avataan kahden suuren nimen voimalla: Ulf Wakenius ja Timo Lassy. 

Ruotsalainen kitaristi Ulf Wakenius on soittanut kaikkien jazzin suurnimien kanssa: Ray Brown, Michel Legrand, Art Farmer ja Toots Thielemans sekä monien muiden kansainvälisten tähtien kanssa. Wakenius tunnetaan kansainvälisesti parhaiten jäsenyydestään Oscar Petersonin kvartetissa, maailman halutuimmassa kitaristin pestissä, jossa hän oli 10 vuotta. 

Vähemmän jazzorientoituneelle yleisölle hän on tuttu Guitars Unlimited -duosta, joka muun muassa esiintyi Eurovision laulukilpailun 1985 taukoviihdyttäjänä juuri ennen kuin Lill Lindfors menetti hameensa. 

Åland Sea Jazz -festivaaleilla Wakenius esiintyy soolokonsertissa Alandican foajessa. Konsertti antaa varmasti uuden näkemyksen siitä, mitä svengaaminen ja kitaran mestarillinen soittaminen todella tarkoittavat. 

Timo Lassy on suomalainen saksofonisti, joka on viime vuosina vakiinnuttanut asemansa yhtenä suurista jazznimistä sekä Suomessa että Euroopassa. Yksi esimerkki hänen menestyksestään on, että hänet on valittu Vuoden artistiksi vuoden 2024 Pori Jazz -festivaalille. 

Alandicaan Timo Lassy saapuu trionsa kanssa, joka yhdistää vanhaa ja uutta luodakseen elävää, improvisoitua jazzmusiikkia. Vertailu saksofonisti Sonny Rollinsiin ei ole täysin väärin: kummankin musiikissa perinteinen svengi yhdistyy moderneihin rytmeihin ja jännittäviin sävyihin. 

Lauantaina festivaali jatkuu kovatasoisena: ensin Hampus Adamin, Ruotsin nousevan jazztähden, soolokonsertti Merenkulkukappelissa, ja sen jälkeen kaksi konserttia Alandicassa. Aluksi ”Jazz meets Gospel” suomalaisen laulajan Nina Myan kanssa ja sitten ahvenanmaalainen Whatclub, joka esiintyy yleisön suosikin Antti Sarpilan ja Hampus Adamin kanssa. 

Nina Mya laulaa jazzia suurella äänellä, jonka juuret ovat soulissa ja gospelissa ja tarjoaa konsertin täynnä svengiä ja tunnetta. Ålandin yleisölle Whatclubia tai Antti Sarpilaa ei tarvitse esitellä. Nyt heidät asetetaan uuteen yhteyteen kohdatessaan Hampus Adamin, joka tässä konsertissa soittaa venttiilipasuunaa. Åland Sea Jazz on valinnut tämän kokoonpanon erityisesti tätä konserttia varten, ja uskallamme luvata luovan ja svengaavan kohtaamisen! 

Ottakaa ystävät ja perhe mukaan ja tulkaa nauttimaan upeista illoista korkealuokkaisen jazzmusiikin parissa. Älkää missatko tilaisuutta olla mukana kokemassa näitä erityisiä konsertteja – varmista lippusi nyt! 

Fredrik Erlandsson – puheenjohtaja, Åland Jazz rf.